Domov
Kape
Jope & Puloverji
Šali
Trakovi
Delovna oblačila
Lovske pletenine
Promocijske pletenine
Maske
LANGUAGE: SI
Blagajna
Prijava
Moj izbor

Pogoji poslovanja

Vse izdelke na spletni strani http://www.pletenine-oblak.si prodaja podjetje Pletenine Oblak Marko s.p.
Izdelki, ki jih pošiljamo izven območja Evropske unije, so lahko predmet carinskih dajatev, prispevkov in davkov, odvisno od države, v katero pošiljamo. Kot uvoznik v ciljno državo je prejemnik odgovoren za uvozne dajatve. 
STROŠEK, NAČINI IN ČAS POŠILJANJA
Vsa naročila, ki ste jih naredili med delovnimi dnevi (od ponedeljka do petka), so po navadi obdelana v maksimalno treh delovnih dnevih. Čas prihoda vašega naročila je odvisen od prevoznika in možnosti pošiljanja, ki ste jo izbrali. Čas prihoda vašega naročila ima lahko zamudo v primeru tehničnih in drugih napak v procesu. Če pride do tega, vas bomo o tem obvestili. Če o svojem naročilu v 5 delovnih dneh niste prejeli nobene informacije, nam, prosimo, pošljite e-poštno sporočilo. Na voljo so različni načini pošiljanja, ki so odvisni od destinacije paketa. 
Vaše naročilo ima lahko zamudo v primeru tehnične ali druge napake v procesu. V takem primeru vas bomo o tem obvestili. Če o svojem naročilu v petih delovnih dnevih po naročilu niste prejeli nobene informacije, nam, prosimo, pošljite e-poštno sporočilo. Glede na državo, kamor ste naročili, nudimo različne načine pošiljanja. Načine pošiljanja in čase pošiljanja za vsako državo si lahko ogledate na podstrani dostava in časi pošiljanja. 
NAČINI PLAČILA
Pletenine-oblak.si omogočajo:
•    plačilo preko predračuna
•    plačilo po povzetju (samo Slovenija)
CENE
Cene so napisane v bruto zneskih z vključenim 22-% DDV, če ni napisano drugače. Veljavna cena je izpisana pri naročilu. Če se cene spremenijo med obdelavo vašega naročila, boste lahko naročilo preklicali, ali pa bomo za vas našli drugo zadovoljivo rešitev. Cene in razpoložljivi izdelki se lahko spremenijo kadarkoli. Ceno pakiranja krijejo Pletenine-oblak.si. Cena pošiljanja ni vključena v ceni izdelkov in je izračunana v košarici, glede na izbrano državo, v katero pošiljamo vaše naročilo.
ODGOVORNOST MEDNARODNIH STRANK IN ZASEBNOST
Če ste mednarodna stranka, vas prosimo, da se zavedate, da garancija proizvajalcev morda za vas ni veljavna, njihove storitve morda v vaši državi niso na voljo, navodila in opozorila za izdelke pa morda niso napisana v vašem jeziku. Izdelki in njihovi materiali morda niso v skladu s pričakovanji vaše države. Ko naročate na Pletenine-oblak.si, ste kot uvoznik v vašo državo polno odgovorni, da zagotovite, da so izdelki primerni za uvoz v izbrano državo. 
Prosimo, upoštevajte, da so naročila poslana izven Slovenije lahko odprta in pregledana s strani carinskih in poštnih organov države. Poleg tega moramo prevoznikom zagotoviti določene informacije, katere lahko posredujejo vašemu lokalnemu carinskemu organu.  
ZASEBNOST
Pletenine-oblak.si zagotavlja zaščito osebnih podatkov vseh naših strank. Informacije, ki nam jih posredujete, bomo uporabili le za zagotavljanje naših storitev. Več o tem, kako ravnamo z osebnimi podatki, lahko preberete v našem pravilniku o zasebnosti. 
OMEJITEV ODGOVORNOSTI
Pletenine-oblak.si ni odgovoren za mnenja o prodanih produktih, ki jih napišejo stranke.
Trudimo se, da priskrbimo slike za vsak izdelek, ki ga prodajamo, vseeno pa so slike simbolične. Nekateri izdelki imajo lahko drugačno fotografijo od realnega produkta. Do tega lahko pride, če so bile fotografije narejene s starejšo različico izdelka, ali pa če je prišlo do tehnične ali kakšne druge napake. 
Pridržujemo si pravico do napak v naslovih in opisih izdelkov, cenah in vseh drugih tekstih in vsebinah na spletni strani. 
Prodajalec ni odgovoren za zamudo v prihodu izdelkov, ki jo povzroči prevoznik. Stranka mora preveriti stanje izdelkov takoj, ko jih prejme. Če je karkoli poškodovano, takoj obvestite prevoznika.
Pletenine-oblak.si ni odgovoren za poškodovane izdelke, če so bili poškodovani kot rezultat nepravilne uporabe. 
SPORI
Spori in pritožbe, povezani z vašo uporabo naših storitev in prodanih izdelkov, bodo razrešeni po dogovoru. Če se ne moremo dogovoriti za rešitev, bo spor razrešen na sodišču v Kranju. 
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=EN
VRAČILA DENARJA IN IZDELKOV
Stranka (oseba, ki kupi izdelke za uporabo, nepovezano z njihovim podjetjem) se lahko odloči, da bo vrnila kupljeni izdelek/kupljene izdelke v prvih 14 dnevih po nakupu, če so izdelki v povsem neokrnjenem stanju. Stranka plača stroške pošiljanja. Strošek je odvisen od izbranega prevoznika. Pred vračilom izdelka nas obvestite in v paket priložite kopijo vašega računa. Priporočamo, da izberete prevoznika, ki nudi možnost sledenja paketa. Izdelke pred pošiljanjem primerno zaščitite, da se med tranzitom ne poškodujejo. Izdelke morate vrniti v 30 dneh od dne, ko ste nas obvestili, da jih vračate. 
Ko prejmemo izdelek v popolnem stanju in v originalnem pakiranju, si lahko izberete drug izdelek z enako vrednostjo ali pa vam bomo vrnili denar Po tem, ko denar vrnemo, lahko zaradi samega procesa vračila traja nekaj časa, preden se denar prikaže nazaj na vašem računu. Denar bo vrnjen v roku 14 dni, po prejetju vrnjenega izdelka in kopije vašega računa. 
Izdelki naj bojo vrnjeni na naslov: Pletenine Oblak Marko s.p., Zasavska cesta 43a, 4000 Kranj, Slovenija. 
Stranka pogodbe ne more prekiniti, če so bili izdelki izdelani ali prirejeni posebej za njih, ali če izdelki niso primerni za vračilo. 
Izdelki morajo biti vrnjeni v originalnem pakiranju, nepoškodovani in v originalni količini. Rabljeni izdelki niso primerni za vrnitev. Stranka nima pravice do proste uporabe izdelkov do vračila. Stranka lahko izdelek pregleda in ga preizkusi do takšne mere, da je stanje produkta razvidno. Če stranka produkt testira na kakršenkoli drug način, se odpoveduje pravici do vračila kupljenega izdelka. 
Vračilo izdelka v 14 dneh po nakupu velja kot odstop od pogodbe, vseeno pa morate priložiti kopijo svojega računa, da lahko poiščemo podatke o vašem nakupu in poskrbimo za vračilo denarja. 
ODSTOP OD POGODBE
Ko kupujete na spletu, si izdelkov ne morate osebno ogledati, preden se odločite za nakup. Zato ima vsaka stranka pravico do odstopa od pogodbe v roku 14 dni po nakupu, skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Tu smo za vas pripravili nekaj točk, na katere morate biti pozorni pri spletnem nakupovanju in drugem nakupovanju na daljavo: 
•    Pri odpiranju pakirne embalaže bodite previdni. Embalažo shranite v originalnem stanju, dokler niste prepričani, da je izdelek, ki ste ga kupili, primeren. 
•    Če kupujete oblačila, jih pomerite čez vaša oblačila in ne neposredno na kožo. 
•    Med rokovanjem z izdelki bodite previdni, saj lahko povzročite poškodbe in praske. 
•    Izdelka ne uporabljajte več, kot je absolutno potrebno, da določite njegovo stanje. 
•    Če imajo izdelki vidne znake uporabe, kot je prah, lasje, praske, umazanija in madeži, niso primerni za odstop od pogodbe.
Namen možnosti odstopa od pogodbe je, da omogoči, da si ogledate in preverite izdelek. Če je izdelek neustrezen, ali ste si ga predstavljali drugače, ga lahko nato vrnete. Odstop od pogodbe ni namenjen za izdelke, ki ob prejemu ne funkcionirajo. Če gre za nedelujoč izdelek, lahko uveljavljate garancijo. 
Če zahtevate račun na podjetje, sprejemate splošne pogoje, ki se nanašajo na podjetja. Glavna razlika je v tem, da podjetja nimajo pravice do odstopa od pogodbe v 14 dnevih. Garancijo lahko vseeno uveljavljajo.
GARANCIJA
Izdelki imajo garancijo, če tako piše na garancijskih dokumentih ali na vašem računu. Če ni nobene informacije o garanciji, je izdelek nima. Če želite dodatne informacije za posamezni izdelek, nas lahko kontaktirate.
PROTOKOLI PRI NAKUPOVANJU
Ko na spletni strani naredite naročilo in je to naročilo potrjeno, to velja kot pogodba, ki veže tako kupca kot tudi prodajalca. Pogodba je narejena v slovenskem jeziku. Drugi jezik, ki je na voljo, je angleščina. Vse cene so napisane v evrih (€), z vključenim DDV. Dokler izdelki niso plačani v celoti, so last Pletenine-oblak.si. Nakup lahko naredi le oseba, starejša od 18 let. Mlajše osebe ne morajo nakupovati na spletni strani, razen če nakup izvrši njihov starš ali skrbnik. Če naročeni izdelki niso na voljo ali zanje ni dovolj povpraševanja, imamo pravico, da prekličemo vaše naročilo. Vaše naročilo je poleg tega lahko preklicano delno ali v celoti, če je prišlo do napake pri izpisu cen, ali pa če vaše naročilo ni bilo pravilno izpolnjeno. 
Za nakup izdelka na Pletenine-oblak.si se boste morali registrirati kot stranka ali pa kot gost. Ko se registrirate, boste vpisali svoje osebne podatke. To vsebuje vaše ime in priimek, naslov, telefonsko številko in e-poštni naslov. 
Zagotavljamo vam, da bomo ustrezno zaščitili vse osebne podatke, ki jih prejmemo od vas. Podatkov brez vašega izrecnega strinjanja ne posredujemo tretjim osebam za oglaševalske ali druge namene.
Če pride do kakršnihkoli nejasnosti ali težav, vas bomo o tem obvestili preko e-poštnega naslova ali telefonske številke, ki ste nam jo posredovali ob nakupu, in se bomo potrudili po naših najboljših močeh, da se nastala situacija razreši. 
Paketi, ki zaradi kateregakoli razloga ne bodo uspešno dostavljeni, bodo avtomatsko vrnjeni pošiljatelju. Dostavljalec poizkusi paket dostaviti minimalno dvakrat. Če je dostava nemogoča, vas bo prevoznik obvestil o vašem paketu. Če mora biti paket poslan ponovno, krijete stroške ponovnega pošiljanja v celoti vi. 
PROCES NAKUPA
Stranka izbere izdelke, ki jih želi kupiti in jih doda v košarico. V košarici lahko naknadno spremenite količino izdelkov ali pa nekatere odstranite. Ko se stranka dokončno odloči, katere izdelke želi, klikne gumb za zaključitev nakupa. 
Na blagajni stranka vpiše svoje osebne podatke in podatke za plačilo. Za dostavo si lahko izberete drug naslov kot naslov za plačilo. Nudimo možnost registracije računa in registracije kot gost. Tu si lahko stranka tudi ogleda izbrane produkte in izbere način pošiljanja. Ko stranka na blagajni potrdi svoje naročilo, bo prejela e-poštno potrdilo. Ko stranka prejme potrdilo, je pogodba o nakupu veljavna in veže tako prodajalca kot tudi stranko. 
Lahko vas kontaktiramo na vašo telefonsko številko ali posredovani e-poštni naslov za potrditev informacij. Kupljeni izdelki so poslani v najkrajšem možnem času. Če so vsi izdelki na voljo v lokalnem skladišču, jih po navadi pošljemo v manj kot 24 urah. Pletenine-oblak.si pošlje stranki račun z vsemi stroški in ostalimi informacijami. Prodajalec ima shranjene vse račune. 
ZASEBNOST IN PIŠKOTKI
Zavedamo se, da je zasebnost vaših informacij pomembna, zato z vašimi podatki ravnamo izjemno previdno. 
Za namen izvajanja naših storitev zbiramo informacije, kot so:
•    ime in priimek
•    naslov
•    e-poštni naslov
•    izbrano kodirano geslo
•    druge informacije, ki jih vpišete na naši spletni strani
Za točnost posredovanih informacij nismo odgovorni. 
Več o informacijah, ki jih zbiramo, zasebnosti in piškotkih si lahko preberete tukaj.
Zbrane informacije so razkrite le v ekstremnih primerih, kjer je nujnost, da jih delimo, določena z zakonom ali pa je to potrebno za zakonite procese na sodišču in za zaščito legitimnih interesov spletne trgovine.